Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Paszteciki bąki z serem

23.05.2020 17:40
Paszteciki bąki z serem

Składniki

5 pieczarek
5 raków
1 łyżeczka posiekanego koperku
3 dag sera żółtego na nadzienie
1/2 kg smalcu do smażenia
3 dag sera żółtego do posypania

Przygotowanie

Zrobić gęsty sos beszamelowy, ugotować raki i pieczarki, posiekać drobno, dodać do sosu wraz z połową utartego sera i łyżeczką usiekanego zielonego koperku. Wymieszać i wkładać tę masę do ciasta wyrośniętego jak do bąków z mięsem, zasklepiać starannie, kłaść na serwetę i przykryć; gdy bąki urosną, smażyć na smalcu, na półmisku posypać obficie utartym serem żółtym.


Bibliografia

http://przepisy.098.pl/-Jak gotować: Praktyczny podręcznik kucharstwa Maria Disslowa Wydawnictwo Polskie R. Wegnera w Poznaniu 1931 r.