Nikolai napisał(a): barbara12144:
Dobra myśl...... szukaj w polskim internecie...........to kopalnia wiedzy. _kciuk _kciuk _kciuk _kciuk _kciuk _kciuk _kciuk
Ale i rossiiski ne tszeba lekcewarzyc

ja ne hcialem odrazu muwic/ Ale jak staly urzytkownik tego forum hiba nemam prawa ukrywac to co uznalem

Bo hodi o bespeczenstwo wszystkih forumowiczuw

Wanka poprosila mne kirilicei nabrac i poszukac ei krewnyh w rossiiskim internece.
Okazalose rze Ukrainski Drakula hiba z ei pokrewniony _zipp kto po ruski rozume morzete zobaczyc
http://vamplilit.narod.ru/ukraindracula.htmhttp://www.vgd.ru/STORY/drakula.htmhttp://cn.com.ua/N294/society/history/history.htmlmne to nic ne obhodi. Ale jak kogosc Wanka zaprosi w gosci a szczegulne jak ne na eden dzen

to lepei wziac z soboi czosnyk, srebrny kryrz, oczewisce i pistolet z srebrnymi kulami no i inne drobiazgi naksztalt kol z osiny _okularnik
Bo muwiom rze to dzediczne _cwaniak2 _cwaniak
Pszestszerzony to zabespeczony

To tak na wszelki wypadek- jak ne pszydase to ne pszydase _mikolaj _kciuk _tup _tup _tup
barbara12144 OCH !!!! co za NOWOŚCI...

Tylko ja trochę słabo rozumię....no ale powolutku dam sobie "z grubsza" radę. Jestem bardzo ciekawa...........
barbara12144 BYŁAM PEWNA ŻE WANKA COŚ MA W SOBIE>>>>>OJ MA TO COŚ _idea _idea _idea
Nikolai barbara12144:
BYŁAM PEWNA ŻE WANKA COŚ MA W SOBIE>>>>>OJ MA TO COŚ _idea _idea _idea
Ja to pewny ne estem : ale ostrorznosc ne zaszkodzi _working wszystko pszeczytalem i krew mi w rzylah stygne

Ostatnio modyfikowany przez Nikolai
wanka Tak tak po Andrzejkowych nocnych wróżbach i szaleństwach ...
myślę, że i Wy od teraz macie to "coś" w sobie.
_hahaha _hahaha
Nikolai wanka:
Tak tak po Andrzejkowych nocnych wróżbach i szaleństwach ...
myślę, że i Wy od teraz macie to "coś" w sobie.
_hahaha _hahaha
ja mam tylko kaca

Bylem na jubileiu sonsiada.
wanka Niko
pracy przy pszczołach Tobie zazdroszczę, ale nie kaca.
Myślę że pracując przy pszczołach znasz sztuczki by kaca szybko się pozbyć.
Tylko że one teraz śpią, a Ty masz chyba wolne.
Myślę, że jak będziesz miał kaca z głowy, opowiesz nam jak idą , jak są zaawansowane prace nad przygotowywaniem wystawy czy galerii historycznej dot. Brzostowicy.
Myślę, że była już okazja by zachęcić Hlebowiczów do rejestracji na naszym Forum a tym samym do samodzielnego poszukiwania Przodków
Nikolai Okazii ne bylo. To starszy Hlebowicz cikawise ale on nema komputera/ Komputer est u ego dzeci kture samodzelne rzyiom/ Naraze ne wem czy mlodzerz bende zainteresowana. Cosc wybralem o herbu Leliwa i nadrukowalem. Odwioze starszemu z Hlebowiczuw jak bende w ego stronah

a morze on zaede do mne.
Z tei galeriei pracy pomaliutku idom. Nawet buduiom budynek newelki. Ja im cosc nadrukowal z Internetu.
Jak ktosc z Was ma pohodzenne z naszyh kresuw i tu byli maiontki, to morze w naiblizszyh dniah ja nawionrze kontakt z tym professorem rze pisze ksionrzku o maiontkah w Grodzenszczyzne. Mysle rze by to bylo dobre i Wam i emu rzeby nawionzali kontakt bezposredni.Slyszalem rze on ume po polsku/
wanka Dziękuję Tobie za odpowiedź. Niko
Tak tak. Genealogią generalnie zainteresowani są Ci którym tęskno do wiedzy
o swoich korzeniach . Nie zawsze i nie wszyscy posiedli ją z przekazów najbliższych których już nie ma. Młodzi zdają się na rodziców w tym temacie. Nie maja na to czasu.
"W galerii prace pomalutku idą. Nawet budują budynek niewielki. Ja im coś nadrukowałem z Internetu.
Jak ktoś z Was ma pochodzenie z naszych kresów i tu były Wasze majątki, to może w najbliższych dniach ja nawiążę kontakt z tym profesorem co pisze książkę o majątkach na Grodzieńszczyźnie. Myślę że by to było dobre i Wam i Jemu żeby nawiązać kontakt bezpośredni.Słyszałem że On umie po polsku/
NIKO to bardzo ładnie z Twojej strony. Na pewno będą tacy, którzy współpracą z profesorem się zainteresują.
Twój język polski jest zrozumiały, ale zapisałam tak, by był innym bardziej czytelny. Nie gniewaj się proszę.
Pozdrawiam
Nikolai mui enzyk napewno neprosto zrozumec

po persze klawiatura -ne mam liter z ogonami

po druge nigde ne uczylse polskego

tak trohe z polskego TV, i eszcze ja rusl razem z decmi poliakuw nu to czas od czasu oni cosc muwili po polsku czasem ja do ih/ Ale tak w rzyciu codzennym to oczewisce byl enzyk ruski a ne polski i ne bialoruski. Ja jak prubue pisac po polsku to pisze to jak czue. Napewno durzo blenduw orfograficznyh ale mam nadee rze zrozumec morzno.
Internet to taka rzecz rze dae nebywale morzliwosci. Dzwonil do tego professora nasz kirownik muzeum/ Powedial rze on teraz desc wyehal i muwil rze jak wruci do Minsku to zadzwoni do mne/ Poradze mu ten forum. Erzeli on tu zaloguese to bendze cikawy forumczanin
barbara12144 _wyspa _wyspa _wyspa _wyspa _wyspa _wyspa _wyspa _wyspa _wyspa _wyspa
NIKOLAI !!!!!! Wielkie brawa !!!!!!! Oczywiście doskonale Ciebie rozumiemy. Pisz jak do tej pory. Ważne,że cokolwiek piszesz. A piszesz interesująco.
No i z niecierpliwością czekamy na Profesora, _idea _idea _idea _idea _idea
barbara12144
Nikolai barbara12144:
No i z niecierpliwością czekamy na Profesora, _idea _idea _idea _idea _idea
postaramse, ale ne garantue

moe nazwisko ne Lukaszenko
barbara12144 Przeszukałam książkę telefoniczną całego województwa lubelskiego -----niestety nie trafiłam na nazwisko HLEBOWICZ..........ale będę czujna......