4 jaja 4 dag masła 8 dag cukru 1/81 bułki skórka cytrynowa 1/8 l. mleka 1/2 kg czereśni wafle cukier waniliowy do posypania
Przygotowanie
Utrzeć w misce masło, dodać skórkę cytrynową i żółtka. Zmieszać bułkę z mlekiem, gdy napęcznieje, dodać do utartej masy równocześnie z ubitą pianą i lekko wymieszać. Włożyć 1 /3 ciasta do rondla, przełożyć waflem, ułożyć na nim czereśnie całe lub bez pestek, przykryć cienko ciastem, waflem i ponownie włożyć czereśnie. Piec 45 min. w gorącym piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem.
Bibliografia
http://przepisy.098.pl/-Jak gotować: Praktyczny podręcznik kucharstwa Maria Disslowa Wydawnictwo Polskie R. Wegnera w Poznaniu 1931 r.