Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Legumina z biszkoptów ze śmietaną

29.05.2020 09:08
Legumina z biszkoptów ze śmietaną

Składniki

30 małych biszkoptów
12 dag marmolady morelowej
16 dag czekolady
1/8 l mleka
1/4 l. śmietanki kremowej
6 dag cukru
wanilia

Przygotowanie

Posmarować płaską stronę biszkoptu marmoladą, zlepiać po dwa. Rozgrzać marmoladę, rozprowadzić mlekiem i gotować, aż zgęstnieje. Polukrować biszkopty, obsuszyć i ułożć wieńcem na półmisku, wypełnić środek kremową śmietanką ubitą z cukrem i wanilią.


Bibliografia

http://przepisy.098.pl/-Jak gotować: Praktyczny podręcznik kucharstwa Maria Disslowa Wydawnictwo Polskie R. Wegnera w Poznaniu 1931 r.