Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Legumina z mąki gryczanej

29.05.2020 09:09
Legumina z mąki gryczanej

Składniki

4 jaja
12 dag cukru
skórka cytrynowa
1/4 l. śmietany
1/4 l. mąki gryczanej
1/4 l. śmietany
6 dag cukru
wanilia
2 łyżki konfitur jako dodatek

Przygotowanie

Utrzeć żółtka z cukrem i skórką cytrynową, dodać mąkę i śmietanę, utrzeć razem i wymieszać z pianą ubitą z białek, upiec w piekarniku. Podać do tej leguminy śmietanę ubitą z cukrem i wanilią, przybrać konfiturami.


Bibliografia

http://przepisy.098.pl/-Jak gotować: Praktyczny podręcznik kucharstwa Maria Disslowa Wydawnictwo Polskie R. Wegnera w Poznaniu 1931 r.