Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Legumina z wina III

29.05.2020 09:37
Legumina z wina III

Składniki

1/8 l. tartej bułki
8 dag masła
1/4 l. wina
szczypta cynamonu
1 kieliszek rumu
4 jaja
8 dag cukru

Przygotowanie

Usmażyć bułkę na maśle, zalać winem, rozgotować na papkę, dodać cynamon i zestawić z ognia, zmieszać z rumem. Ubić żółtka z cukrem, dodać do nich papkę z bułki, wymieszać i dodać ubitą pianę z białek, piec w wysmarowanym rondlu 45 min. lub gotować godzinę w formie budyniowej.


Bibliografia

http://przepisy.098.pl/-Jak gotować: Praktyczny podręcznik kucharstwa Maria Disslowa Wydawnictwo Polskie R. Wegnera w Poznaniu 1931 r.