Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Barszcz Wołyński z pomidorów (2)

26.02.2021 09:10
Ugotować rosół jak zwykle, — osobno ugotować 2 niewielkie buraki, również osobno ugotować 2 główki kapusty w ćwiartki pokrajane; najpierw trzeba sparzyć tę kapustę, potem na miękko ugotować, wyjąć z wody i dać do rosołu. Również buraki uszatkować drobniutko i włożyć do rosołu. Ugnieść w maśle 4 pomidory, przetasować je przez sito i wlać do zupy niech się ra­zem gotują przez pół godziny. Do wazy zaś dać kwa­terkę bardzo dobrej kwaśnej śmietany, rozbić dobrze w wazie i wrzącą zupą zalewać pomału, ciągle mieszając. Mięso z rosołu kraje się w kostkę i daje do wazy; zupę trzeba ogrzać ale nie gotować.


Bibliografia

http://przepisybabci.com/

Przepis pochodzi ze strony: STARE PRZEPISY KULINARNE, PRZEPISY BABCI