Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Rosół myśliwski (angielski) (2)

26.02.2021 09:14
1 kilo pieczeni cielęcej upieczonej, zimnej, 1 duże kurcze pieczone, kawałek zająca pieczonego (ale nie bajcowanego ani szpikowanego) może być kawałek ku­ropatwy, nalać to wszystko czterema litrami wody zi­mnej i gotować. Po godzinie dać pieczonej cebuli, pie­truszki, marchwi, grzybka; — przy gotowaniu szumo­wać i zbierać z wierzchu tłustość. Przed wydaniem na stół postawić na boku, aby się rosół ustał, zalać go łyżką zimnej wody, przecedzić dwa razy przez włosien­ne sito. Gdy się ostoi i czysto wyklaruje, nalewać w filiżanki. Rosół podać do śniadania lub kolacji. Ro­sół ten bardzo jest lubiany przez anglików i podawany na myśliwskich śniadaniach.


Bibliografia

http://przepisybabci.com/

Przepis pochodzi ze strony: STARE PRZEPISY KULINARNE, PRZEPISY BABCI