Strony rodzinne
Powstanie Styczniowe
Narzędzia
Ziemiaństwo
Materiały
Archiwum zdjęć
Forum
Kontakt
Zarejestruj się
lub
Zaloguj się
Portal w rozbudowie, prosimy o wsparcie.
Uratujmy wspólnie polską tożsamość i pamięć o naszych przodkach.
Zbiórka przez Pomagam.pl
Strona główna
>
Forum
>
CZYTELNIA - Dynamiczne encyklopedie, słowniki, zbiory danych
>
Przepisy kulinarne prababć, porady i zwyczaje
>
Ciasta, słodycze i desery
>
Pierożki z francuskiego ciasta (prawd. ok. 1930)
Pierożki z francuskiego ciasta (prawd. ok. 1930)
Anna Radwan
19.05.2025 06:51
Autorka przepisu:
Maria Katarzyna Slaska, zam. Radwan
Mając ciasto zrobione podług
poprzedzającego przepisu
wykrawać owalne placuszki, nałożyć konfiturami, ciasto złożyć, a brzegi zacisnąć, posmarować jajkiem, posypać grubo cukrem i wstawić do gorącego pieca.
[zeszyt Marii Katarzyny Radwan z Rawałowic (rkps)]