Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

BULWA NADZIEWANA

14.04.2012 18:41
BULWA NADZIEWANA
Dla gości pięciorga, dość syta potrawa, ani nie trudnawa a w smaku łaskawa. Nie lubiąca pieniędzy, ale wiele serca, w smak będzie każdemu kto ją weźmie z metra.

Wymaga kwadransu czasu.

Wejdą w skład rzeczy: 5 ziemniaków, 10 dag mielonego mięsa wieprzowego, 5 liści kapusty włoskiej, 5 plasterków boczku wędzonego, świeże zioła: bazylia, tymianek, melisa, sól, pieprz, cebula, papryka

Jak zrobić potrawę: Ugotowne w łupinach ziemniaki pokrój na pół, wydrąż obie połowy, nadziej farszem z mielonego mięsa z ziołami, przyprawami i pokrojoną drobno cebulą. Następnie na rozłożone sparzone liście kapusty i układaj cienki plaster boczku wędzonego i faszerowany ziemniak. Zawijaj i zapiekaj w piekarniku.