Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Mizeria

4.12.2012 05:40
3 sredniej wielkosci zielone ogorki nalezy dokladnie umyc. Odciac koncowki a reszte zetrzec na sredniej tarce (wraz ze skorka). Do tego dodac sredniej wielkosci drobno posiekana cebule. Prosze nie uzywac do tego maszynki do mielenia ani tez innych urzadzen. Jedynie uzyc dobrze naostrzonego noza do siekania cebuli. Moznan dodac tez troche posiekanego koperku.
Zalewa: na 3 ogorki szklanka (250 ml) smietanki badz smietany. Dodac stolowa lyzeczke cukru, octu, soli oraz czubata lyzeczke drobno zmielonego pieprzu. Wszystkie skladniki dobrze wymieszac. Polaczyc wszystko z ogorkami i cebula. Odstawic aby sie "przegryzlo" na okolo 30 minut.
Podawac z ziemniakami i sadzonym jajkiem. Wspanialy pomysl na upalny dzien.