Joanno. Ja trzykrotnie wyslalem sprostowanie, ponieważ nie przeczytałem drugiej strony i myślałem że popelnilem jakiś bląd techniczny w komputerze, a chciałem niezwłocznie to naprawić,ponieważ slowo "zaproszony" a "przyjęty" jest różnica.Bo "zaproszony"nadaje większą rangę niż "przyjęty.Nie zmienia to jednak faktu że moja prośba i determinacja w Episkopacie Polskim odniosła skutek.Jak mi oświadczyl sekretarz EPISKOPATU cytuję Jego słowa:"Panie Antoni dokonal Pan wielką sprawę w historii kościoła polskiego.Poruszyl Pan Polskich biskupów" Pragnę Cię powiadomoć że wyslalem podziękowanie p.Dominice Kulczyk za odbudowę kościoła w Michalczu p.w.ś Michala Archaniola. Kościól w Michalczu został zbudowany w 1439.i przechdzil różne okresy przebudowy. Ma dla nas Polaków wielkie znaczenie. Otóż w czasie mordów przez banderowców chronil nas dzieci polskie przed śmiercią między innymi , Ja też zawdzięczam życie. W Michalczu zostało zamordowanych 11osób, a co najbardziej okrutne to ojciec Ukrainiec kazal synowi zamordować swoją mamę, a jego żonę.Te sprawy bardzo trafnie umial skomentować Twój dziadek Antoni, a mój wójek. Był bardzo sprawjedliwy i obiektywny. Pytalaś o ród Garlińskich. Otóż oświadczam Ci z calą odpowiedzialnością [mam 71 lat] że możesz być dumną ze swego rodu icalej naszej rodziny Garlińskich, Okulowskich . Swojego nazwiska nie podaję , ale mieszkam w tej miejscowości gdzie ciocia Helena[bylaś na pogrzebie Ja też byłem] Bardzo się cieszę że jesteś tym zainteresowana przeszłością rodziny. Jet powiedziane; Naród który nie zna swojej historii jest narodem bez przyszłości" to są słowa ś.p. Prymasa 1000-lecia Stefana WYSZYŃSKIEGO Nie znam Twojego światopoglądu,ale cytuję słowa mądrych i wybitnych ludzi,a St.WYSZYŃSKI takim był.Jestem pasjonatem historii,a zwłaszcza ych strasznych zbrodni banderowskich.Zrealizowalem film [amatorsko],który daje pelny obraz tych, bestialskich mordów iludobójstwa na narodzie polskim, zwłaszcza dzieciach. Zdjęcia są bardzo drastyczne.Film trwa 30 min.Jak się dowiem Twój adres ,a wiem że się dowiem. Na tym kończę i pozdrawiam calą rodzinę Antoni.