Strony rodzinne
Powstanie Styczniowe
Narzędzia
Ziemiaństwo
Materiały
Archiwum zdjęć
Forum
Kontakt
Zarejestruj się
lub
Zaloguj się
Portal w rozbudowie, prosimy o wsparcie.
Uratujmy wspólnie polską tożsamość i pamięć o naszych przodkach.
Zbiórka przez Pomagam.pl
Strona główna
>
Forum
>
CZYTELNIA - Dynamiczne encyklopedie, słowniki, zbiory danych
>
Przepisy kulinarne prababć, porady i zwyczaje
>
Ciasta, słodycze i desery
>
Paluszki do herbaty (prawd. ok. 1930)
Paluszki do herbaty (prawd. ok. 1930)
Anna Radwan
23.09.2025 05:54
Autorka przepisu:
Maria Katarzyna Slaska, zam. Radwan
Kwarta
mąki, łyżka masła, 2 jaja, 2 łyżki kwaśnej śmietany i kubek cukru. Wygnieść na pulchne ciasto, robić małe paluszki, kłaść na wysmarowaną blachę, posmarować jajkami i wstawić do pieca.
[zeszyt Marii Katarzyny Radwan z Rawałowic (rkps)]