Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.

Szarlotka Marii Jaroszewskiej (ok. 1930)

19.05.2023 01:06
1 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
3 całe jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kg jabłek

Wszystkie składniki wymieszać (ciasto rzadkie).
2/3 ciasta dać na spód,
Następnie jabłka utrzeć na grubej tarce
Ułożyć je na dolnym ciście
Resztę ciasta dać na wierzch i pokłóć widelcem
Ta strona wymaga zapisu cookies do prawidłowego działania. Aby móc je zapisać na tym urządzeniu, wymagana jest Państwa zgoda. Jeśli nie wyrażą Państwo zgody - wtedy żaden plik cookie nie zostanie zapisany, ale funkcjonalność strony będzie ograniczona, m. in. nie będzie można się zarejestrować, zalogować, pisać komentarzy, nie będzie dostępu do materiałów dostępnych tylko dla zalogowanych. Ponadto informacja ta będzie pojawiać się na każdej stronie, gdyż zapisanie braku zgody na cookies wymagałoby zapisania braku tej zgody w cookies, a na to nie mamy zgody. Szczegóły na stronie Polityka prywatności. Decyzję tę można w przyszłości zmienić na stronie Polityki prywatności.